Biercolumn Wim Eussen: 'De wet van Lentebock'
Bier wordt al eeuwen door veel mensen gedronken en het idee was dat de consument beschermd moest worden voor charlatans die rommel maakten. Wetgeving moest zaken reguleren en zo geschiedde.
Ontdek, proef en beleef ...
Bier wordt al eeuwen door veel mensen gedronken en het idee was dat de consument beschermd moest worden voor charlatans die rommel maakten. Wetgeving moest zaken reguleren en zo geschiedde.
Gasten en consumenten, zowel in de horeca als bij de slijterij, willen graag iets te kiezen hebben. Iets nieuws ontdekken. Dan moet je niet hetzelfde assortiment voeren als de buren. Bied daarom voldo...
Bier is lekker! En omdat we er met zijn allen graag van genieten groeit het aanbod gestaag door. Dit zorgt soms voor keuzestress: hoe kies ik het juiste bier?Voordat je een bier koopt bij de slijter,...
Met de lente in volle bloei en de zon die haar stralen weer laat zien, is het tijd om ons te verheugen op het terrasleven. Maar wat zijn de terrastrends die het komende seizoen zullen domineren? Laten...
Het kwik stijgt langzaam en de vogels beginnen vroeger te fluiten: de lente komt eraan! Het weer varieert in deze periode nogal en dus moet de dikke jas nog binnen handbereik blijven. En dat geldt ook...
Wim Eussen is verbonden aan Hansen Dranken als Adviseur Speciaalbier. Als Gediplomeerd Internationaal Biersommelier en oprichter en mede-eigenaar van Brouwerij Rolduc is speciaalbier zijn rode draad.
Limburgse wijn, een schat verborgen in het hart van Nederland. In een land dat niet meteen bekend staat om zijn wijnproductie, heeft deze regio een lang en eervol wijnbouwverleden opgebouwd en levert...
Terwijl de wereld van dranken voortdurend vernieuwt, brengt 2024 enkele verfrissende trends in bier en wijn die elke horecaondernemer moet kennen. Van nieuwe smaakcreaties tot milieubewuste productiem...
Een goed glas bier mag niet ontbreken in een levendige horecazaak. Of u nu een gezellig eetcafé runt, een bruisende bar of een elegant restaurant, het begrijpen van de ins en outs van uw bierfusten is...
Het samenstellen van een goede wijnkaart kan best een uitdaging zijn voor horecaondernemers. Maar geen zorgen, in deze blog gaan we dieper in op hoe u de perfecte wijnkaart voor uw horecazaak samenste...
Het samenstellen van een goede wijnkaart kan best een uitdaging zijn voor horecaondernemers. Maar geen zorgen, in deze blog gaan we dieper in op hoe u de perfecte wijnkaart voor uw horecazaak samenste...
Om onze website te bezoeken dien je 18 jaar of ouder te zijn.