Duurzaamheid & technologie

Duurzaamheid staat voorop
In een tijd waarin duurzaamheid een steeds grotere rol speelt in ons dagelijks leven, is het geen verrassing dat dit ook terug te zien is op het terras. Van herbruikbare rietjes en biologisch afbreekbare servetten tot gerecyclede meubels en lokale, seizoensgebonden menu's, duurzaamheid staat hoog op de agenda van terrasbezoekers en -eigenaren. Het gaat niet alleen om het genieten van een drankje in de buitenlucht, maar ook om het respecteren en behouden van onze natuurlijke omgeving.

Technologie verrijkt de ervaring
Terwijl we steeds meer afhankelijk worden van technologie in ons dagelijks leven, zien we ook dat dit zijn weg vindt naar het terras. Van apps waarmee je van tevoren een tafel kunt reserveren tot digitale menu's die je kunt bekijken op je smartphone, technologie wordt gebruikt om de terraservaring te verbeteren en te vereenvoudigen. Maar geen zorgen, de charme van een goed gesprek onder de zon blijft onaangetast. In het kader van klantvriendelijkheid blijft de interactie met het personeel bepalend.

Creatieve dranken & flexibele ruimtes

Creatieve drankjes en smaakcombinaties
Terrasgangers van 2024 zijn op zoek naar meer dan alleen een standaard drankje. Ze willen verrast worden door creatieve cocktails en gedurfde smaakcombinaties die de zintuigen prikkelen. Denk aan verfrissende gin-tonics met exotische botanicals en mocktails die net zo lekker zijn als hun alcoholische tegenhangers.

Bij bier zien we echter een tegenovergestelde ontwikkeling: na jaren waarin het niet gek genoeg kon qua nieuwe bierstijlen en smaken, gaan bierliefhebbers tegenwoordig weer steeds vaker voor hun vertrouwde favoriete bieren.

Flexibele ruimtes voor sociale interactie 
Of je nu op zoek bent naar een intiem gesprek met een vriend of een levendige groepsbijeenkomst, terrassen worden steeds vaker ontworpen met flexibiliteit in gedachten. Modulaire meubels, scheidingswanden of simpelweg slimme indelingen die zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt, ongeacht het gezelschap of de stemming waarin men verkeerd.

Laat u inspireren...

Perfecte wijnkaart tips stappenplan

Perfecte wijnkaart tips stappenplan

Het samenstellen van een goede wijnkaart kan best een uitdaging zijn voor horecaondernemers. Maar ge...

Lees verder
Limburgse wijnen

Limburgse wijnen

Limburgse wijn, een schat verborgen in het hart van Nederland. In een land dat niet meteen bekend st...

Lees verder
Bier- en wijntrends 2024

Bier- en wijntrends 2024

Terwijl de wereld van dranken voortdurend vernieuwt, brengt 2024 enkele verfrissende trends in bier...

Lees verder
Biercolumn Wim Eussen: 'De wet van Lentebock'

Biercolumn Wim Eussen: 'De wet van Lentebock'

Bier wordt al eeuwen door veel mensen gedronken en het idee was dat de consument beschermd moest wor...

Lees verder