Bijzondere klimaat en lemige bodems

Een onmisbare factor achter de buitengewone smaak van Limburgse wijn is het bijzondere klimaat dat deze regio omarmt. Met zachte winters en zonovergoten zomers biedt het de ideale omgeving voor het koesteren van druivenranken. Maar het is niet alleen het klimaat dat Limburg tot een uitzonderlijke wijnmaker maakt. De rijke kalkrijke en lemige bodems, die overvloedig voorkomen in dit gebied, voorzien de druiven van precies de juiste voedingsstoffen om tot volle wasdom te komen.

Verfijnde witte wijn met citrus, bloemen en honing

Limburg verrukt wijnliefhebbers met een uitgebreide selectie aan wijnen die een breed scala aan smaakprofielen omvatten. Van verfijnde droge witte wijnen tot weelderige zoete dessertwijnen, Limburg heeft voor elk wat wils. Een van de kroonjuwelen van deze regio is de Riesling, een droge witte wijn die geurt naar citrus, bloemen en honing. Of wat denkt u van onze eigen Nederlandse "Ozze Overst": een frisse witte wijn met mooie zuren, gevolgd door een fruitige, volle smaak en een lange afdronk. Maar laat u niet misleiden, ook de rode wijnen zoals Pinot Noir en Cabernet Sauvignon zijn bijzondere exemplaren en kunnen voortreffelijk worden gecombineerd met gegrild vlees of kaas.

Limburgse wijnfeitjes

  • Limburg is de oudste wijnproducerende regio in Nederland, met een wijntraditie die teruggaat tot de Romeinse tijd. 
  • Het klimaat in Limburg wordt vaak vergeleken met dat van de Duitse wijnregio's, wat bijdraagt aan de uitstekende kwaliteit van de Riesling-druiven die hier worden verbouwd. 
  • Naast Riesling worden in Limburg ook andere druivensoorten zoals M├╝ller-Thurgau, Pinot Noir en Auxerrois verbouwd. 
  • Limburgse wijnboeren hebben de afgelopen decennia hard gewerkt aan het verhogen van de kwaliteit van hun wijnen en hebben tal van prijzen gewonnen bij nationale en internationale wijncompetities. 

Ontdek de verfijnde Limburgse wijnen

Als u nog niet de gelegenheid hebt gehad om de verfijning van Limburgse wijn te ontdekken, is dit zeker een ervaring die de moeite waard is. U zult versteld staan van de rijkdom aan smaken en de veelzijdigheid van deze unieke wijnen. Laten we samen een toost uitbrengen op de prachtige wijnen uit Limburg! Proost! 

De beste wijnen dankzij onze wijnkenners

Onze wijninkopers selecteren zorgvuldig topwijnen uit de hele wereld, met een focus op Europese wijnen en exclusieve samenwerkingen met gerenommeerde wijnhuizen. Van Champagne Monthuys in Frankrijk tot Weingut Selbach-Oster in Duitsland. Dit zorgt voor een gevarieerd aanbod, perfect voor elke gelegenheid en elke smaak. Hier vindt u zowel bekende topwijnen als unieke nieuwe wijnen. Onze wijnexperts helpen u graag met het maken van een goede keuze. 

Meer inspiratie van Hansen Dranken?

Bekijk meer artikelen