Stap af van de bubbels

Ook al hebben we te maken met veranderende weersomstandigheden en passen deze niet altijd bij ons beeld van het seizoen, ons lichaam en geest houden er voorlopig wel nog aan vast en dus ook aan onze voorkeur voor bepaalde bierstijlen.

Na de kerstborrels (met de foute kersttrui aan) brengt het nieuwe jaar de nieuwjaarsborrels met zich mee. 

Niks mis met een feestje maar ik hou niet van de obligatoire ‘bubbels’ tijdens deze bijeenkomsten. Het glaasje Cava, Prosecco of zelfs Champagne voelt als een verplichting en smaakt mij als echte bierdrinker zelden.

Dus organiseer je een borrel, stap dan af van die cava of prosecco en zorg dat de bierdrinker aan zijn trekken komt! 42% van de Nederlanders drinkt namelijk bier. Daarmee geef je dus gehoor aan de wens van een grote groep.

Koop bij je lokale drankenhandel of slijter een paar lekkere, lokale speciaalbieren en schenk deze tijdens het feest. 

Lekker en met stijl gepresenteerd in het bijpassende glas. Geef het bier de aandacht die het verdiend. Op deze manier ga ik in ieder geval zonder brandend maagzuur het nieuwe jaar in.

Hoptail: New Years Delight

Wil je het feestelijker? Dat kan: neem dat heerlijke lokale speciaalbier als ingrediënt voor een spannende Hoptail (een cocktail met bier). Met dit recept voor de New Years Delight knal jij zeker het nieuwe jaar in:

Wat heb je nodig:

 

Hoe ga je te werk:

  • IJsblokjes
  • 4cl Aperol
  • Sap halve sinaasappel
  • 15cl Hoppy Weizen (bv Duuvels Weizen van Brouwerij Rolduc)
  • Halve sinaasappel schijf
          
  1. Voeg de ijsblokjes, de Aperol en het sap van de sinaasappel in een glas.
  2. Voeg net voor serveren het bier erbij voor een stevig dun schuimkraagje.
  3. Sinaasappelschijfje op de rand, rietje erin en hupsakee!

Zo win je de onvoorwaardelijke liefde van de bierdrinker voor heel 2025!

Kippis!

Laat u inspireren...

Bierfusten veel gestelde vragen

Bierfusten veel gestelde vragen

Een goed glas bier mag niet ontbreken in een levendige horecazaak. Of u nu een gezellig eetcafé runt...

Lees verder
'Waarom een brouwerij en distilleerderij goed samen gaan’

'Waarom een brouwerij en distilleerderij goed samen gaan’

Soms kom je op mooie plekken waar je om je heen kijkt en denkt: hier klopt alles! In mijn geval ben...

Lees verder
Ayinger, de ándere authentieke Beierse Weizen

Ayinger, de ándere authentieke Beierse Weizen

De ándere authentieke Beierse WeizenGasten en consumenten, zowel in de horeca als bij de slijterij,...

Lees verder
'Dé bierhoofdstad is Bamberg!'

'Dé bierhoofdstad is Bamberg!'

Miljoenen mensen, waaronder ook duizenden Nederlanders, trekken dit najaar weer naar het Oktoberfest...

Lees verder